6482
post-template-default,single,single-post,postid-6482,single-format-standard,mkd-core-2.0.2,mikado-core-2.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,energysafe-ver-3.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Wat zegt jouw verbruiksdata eigenlijk?

Wat zegt jouw verbruiksdata eigenlijk?

Eenergieverbruiksdata is een zeer waardevolle bron aan informatie die vaak onderschat wordt. Komende tijd zullen wij u op de hoogte brengen van wat uw verbruiksdata u eigenlijk te vertellen heeft.

Deze week zijn we vertellen we u graag wat meer over de waarde van verbruiksdata bij zonnepanelen. Zo was 2023 een recordjaar voor zonvermogen volgens brancheorganisatie SolarPower Europe. Zij melden dat 2023 een recordjaar was voor installatie aan nieuw zonvermogen. Maar meldt ook dat er een donderwolkje boven de Nederlandse markt hangt. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de netcongestie op het Nederlandse elektriciteitsnet druk op het elektriciteitsnet die de verdere uitrol van hernieuwbare energie sterk vertraagd.

Ondanks de hoge druk op het net blijven zonnepanelen een goed alternatief om uw bedrijfsvoering te verduurzamen. Hierin is het van belang dat er nauwkeurig naar de gedetailleerde elektriciteitsverbruiksdata gekeken wordt. Zo kan er onder andere bepaald worden hoeveel energie er op specifieke tijdstippen gevraagd wordt en kan er in samenwerking met uw installateur een maatwerk installatie ontworpen worden.

Bent uw benieuwd wat uw elektriciteitsverbruik u nog meer kan vertellen, neem dan vooral contact met ons op!