6250
page-template-default,page,page-id-6250,mkd-core-2.0.2,mikado-core-2.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,energysafe-ver-3.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Energiescan

Met een door ons zelf ontwikkelde energiescan doen wij een momentopname van uw bedrijf waarin wij in kaart wat de mogelijkheden zijn rondom verduurzaming voor uw vastgoed en uw bedrijfsvoering. In de wereld van energie, duurzaamheid en vastgoed volgen verschillende ontwikkelingen zich in een snel tempo op. Vanuit onze eigen interesse zijn wij altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en trends. Heeft u behoefte aan een eenmalig onderzoek of beoordeling binnen uw organisatie, dan kunt u gebruik maken van onze energiescan. Binnen deze energiescan kijken wij vanuit diverse invalshoeken naar verschillende facetten binnen uw bedrijf en bundelen dit in een pragmatisch advies.

 

Wet en regelgeving

Op zowel Europees als lokaal niveau neemt het aantal wetten en regels omtrent verduurzaming toe. Wij ervaren dat zowel gebouweigenaren als gebruikers de diverse en elkaar opvolgende verplichtingen als lastig ervaren omdat er vrijwel altijd raakvlakken zijn en er dus verplichte maatregelen dienen te worden opgevolgd. Middels een energiescan brengen wij in kaart met aan welke verplichtingen u dient te voldoen zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Eventueel kunnen we u ondersteunen in de uitvoer.

 

Financieel

Naast het feit dat het realiseren van een duurzame omgeving een maatschappelijke verplichting is, biedt het investeren in verduurzaming tegenwoordig ook meerdere financiële voordelen. Daar waar de eigen opwekking van duurzame energie ervoor zorgt dat u minder hoeft in te kopen, hebben de stijgende energieprijzen de energiekosten doen stijgen en hebben deze hogere prijzen er ook toe geleidt steeds meer investeringen echt rendabel zijn geworden. Daarnaast ervaren wij dat veel bedrijven kosten kunnen besparen door meet- en netwerkcontracten te laten controleren en te kiezen voor een optimale energie-inkoop. Onderdeel van de energiescan is onder andere een beoordeling van uw contracten. Door de combinatie van onze technische kennis en ervaring zullen wij voor u inzicht genereren in uw situatie, waarbij we een pakket aan maatregelen ontwikkelen waarmee u kunt substantieel kunt verduurzamen op een financieel verantwoorde wijze.

 

Techniek

De techniek ontwikkelt snel en jaarlijks komen er tal van ‘nieuwe technieken en noviteiten’ op de markt die u theoretisch zouden kunnen helpen met het verduurzamen van uw vastgoed. Echter, is het raadzaam om eerst goed te kijken naar het beoogde effect van bepaalde technieken, de betrouwbaarheid op uw pand en het gebruik hiervan. Ook zijn representatieve referentieprojecten geadviseerd. Aan de hand van een energiescan kijken wij welke technische aanpassingen en investeringen interessant zijn voor uw vastgoed. Hiermee stellen we vast dat de investeringen die u neemt altijd het gewenste effect hebben en voorkomen we desinvesteringen.

 

Waarom een energiescan van EnergySafe?

EnergySafe heeft veel ervaring in het verduurzamen van vastgoed bij uiteenlopende organisaties. Of het nu een groot of klein object betreft; wij weten hoe u dit optimaal kunt aanpakken. Daarnaast begrijpen wij als geen ander dat organisaties door de bomen het bos niet meer zien. Juist om deze duidelijkheid te verschaffen hebben wij de energiescan ontwikkelt. Hierin brengen wij alle verplichtingen en financiële- en technische in kaart en bundelen dit in een pragmatisch advies waarmee elke organisatie haar eigen vastgoed verder kan verduurzamen en verspilling van energie kan wegnemen. Wat, gezien de huidige prijsontwikkelingen, een verstandige keuze is.