6246
page-template-default,page,page-id-6246,mkd-core-2.0.2,mikado-core-2.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,energysafe-ver-3.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Energiemanagement

Het managen van energiestromen en bewaken van energieverbruiken was al belangrijk, maar is door de recente ontwikkelingen nog belangrijker geworden binnen de gebouwde omgeving.

Daar waar het verduurzamen van vastgoed vaak nog een theoretische benadering heeft, zetten wij dit met onze energiemanagement dienstverlening om in pragmatische  en meetbare acties. De basis hiervoor ligt in het inzichtelijk maken van de verbruiksdata en dit te toetsen aan de functie, gebruiker en installaties van het object. Dit zal niet leiden tot een éénmalige lijst met maatregelen, maar is een langere samenwerking waarin wij met de diverse betrokken de energie efficiëntie van uw gebouw verhogen en het verbruik per m2 BvO verlagen.

 

Hoe beginnen we?

Energie management begint met het inzichtelijk maken van uw verbruiksdata, dit doen wij in onze eigen portal waarin we ook uw energieverbruik bewaken. Door het verbruik op hoofd- of tussenmeter niveau inzichtelijk te maken krijgen wij een goed beeld van de energiehuishouding. Op basis van deze verbruiksdata gaan wij voor u aan de slag om de energie efficiëntie te verhogen en onnodig energieverbruik weg te (laten) nemen.

 

Hoe zetten we data om in acties?

De in kaart gebrachte minuut-, kwartier- of uurwaarden van de verbruiksmeters van uw object zijn voor ons het startpunt. Deze gegevens combineren wij altijd met één of meerdere locatie bezoeken om het object te leren kennen: Geen enkel object, gebruiker, proces of installatie is immers hetzelfde, Op basis van het eerste inventarisatiebezoek in combinatie met eventuele opvolgende controlebezoeken leren we meer van uw gebouw en het verbruik. Op basis van deze locatie bezoeken, focussen wij in eerste instantie op de quick-wins om zo direct een besparing te realiseren waarmee we direct financiële impact maken.  Dit doen we in samenwerking met uw onderhoudspartij of installateur die goed bekend is met het object. Na de realisatie van de eerste ‘quick-winst’ kijken wij samen met de eigenaar, onderhoudspartij en gebruikers hoe de energie efficiëntie verder verhoogd kan worden.

Bij de uitvoering van deze acties nemen wij altijd het initiatief en nemen wij de verantwoording bij de uitvoer van deze acties. Hierin is het belangrijk dat er geen concessies worden gedaan aan de kwaliteit van het binnenklimaat, maar onnodig energieverbruik wordt weggenomen.

 

Wat doen we hierna?

Energiemanagement is geen éénmalige actie maar een continuproces. Om de energie efficiëntie structureel te verhogen, hebben we tijd nodig. Het is daarom altijd onze intentie om een langdurig samenwerking aan te gaan. Dit doen wij zonder complexe langjarige contracten, maar gewoon door goed werk te leveren en onze afspraken na te komen. We zijn er van overtuigd dat we door onze resultaten geen contractueel langjarige samenwerking hoeven vast te leggen en bieden u vanaf de start de mogelijkheid om jaarlijks onze dienstverlening te beoordelen. In onze dienstverlening is de output van afhankelijk van de samenwerking tussen u, de gebruikers, de onderhoudspartijen van uw gebouw en onszelf.

 

Waarom energiemanagement met EnergySafe:

 • Wij hebben jarenlange ervaring met het toepassen van succesvol energiemanagement binnen verschillende branches zoals:
  • Kantoren
  • Distributiehallen
  • Hotels en restaurants
  • Retail
  • Scholen
  • Recreatie
 • Wij nemen volledig verantwoording voor het energieverbruik binnen uw gebouw en garanderen dat dit zal verbeteren.
 • Wij ontzorgen u in het contact en nemen het initiatief, waarbij u altijd van alle communicatie op de hoogte blijft.
 • Energiemanagement is al complex genoeg, daarom sluiten we geen complexe langdurige contracten, maar gaan ervan uit dat onze manier van werken en het resultaat van onze dienstverlening ons aan elkaar bindt